Bookmarks 100 : Σαυρα αλα…Spiderman..

Share it:
article-0-06857E11000005DC-530_634x396

Είχαμε δεν είχαμε, πάλι τα ζώα την πληρώνουν. Στο επίκεντρο της ανθρώπινης παλαβομάρας αυτή τη φορά είναι μια σαύρα που έχει την ατυχία να φέρει στο σώμα της τα χρώματα του δημοφιλή χαρακτήρα κόμικ Spiderman.

Τα pet shop που εξειδικεύονται στα εξωτικά ζώα έχουν αναφέρει μια εκτίναξη της ζήτησης για την σαύρα Mwanza Flat Headed Agama, η οποία είναι γηγενής στην Αφρική και ζει για περίπου 15 χρόνια.
Η Karen Baker, του εξειδικευμένου σε αμφίβια και ερπετά καταστήματος Exotic-pets.co.uk, είπε ότι “οι άνθρωποι έλκονται σε αυτές λόγω του ασυνήθιστου χρωματισμού τους. Αυτές οι σαύρες ζουν συνήθως σε ομάδες με ένα κυρίαρχο αρσενικό το οποίο είναι συνήθως αυτό με τα ποιο έντονα χρώματα.”


Η ζήτηση για το ασυνήθιστο αυτό ερπετό ξεκίνησε όταν ο φωτογράφος Roy Daines το φωτογράφισε κατά την διάρκεια των διακοπών του στην Κένυα. Το αρνητικό στην τρέλα αυτή βρίσκεται στο ότι, όπως αναφέραμε, ο έντονος χρωματισμός είναι χαρακτηριστικό των αρσενικών με αποτέλεσμα αυτά να παγιδεύονται και να εισάγονται, αφήνοντας τους πληθυσμούς των ερπετών στο φυσικό τους περιβάλλον χωρίς δυνατότητα αναπαραγωγής.
Share it:

Animals

Greek Articles

Post A Comment:

0 comments: